Opći uvjeti web trgovine GoH2O sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini.
Ovi opći uvjeti i odredbe primjenjuju se na korištenje GoH2O web trgovine na web adresi www.goh2o.hr uključivo sa svim podstranicama i na kupnju tamo dostupnih proizvoda.

Prije korištenja ove web stranice u svrhu kupnje proizvoda ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu, pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja www.goh2o.hr web stranica za online prodaju (vlasnik Alter media d.o.o. ).
Ukoliko odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem online kupnje (web shop) ili ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu tada se smatra da ste upoznati i da ste suglasni sa ovim Uvjetima, u suprotnom Alter media d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti. Ako niste suglasni sa ovim Uvjetima tada nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima.

1. OPĆE ODREDBE I UVJETI KORIŠTENJA WEB TRGOVINE

 1. Web trgovinu dostupnu na web adresi www.goh2o.hr uspostavio je Alter media d.o.o., Krasica 302a, 51224 Krasica, Hrvatska, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem MB: 040298168 i OIB: 78195186836, (dalje u tekstu ‘Prodavatelj’). Ukoliko imate pitanja, možete nam se obratiti na e-mail adresu hello@goh2o.hr ili na kontakt podatake navedene na web stranici “Kontakt“.
 2. Prodavatelj pruža uslugu web trgovine na web stranici na domeni www.goh2o.hr. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem, provođenja financijskih transakcija, prodaje robe između korisnika web trgovine, tj. vas kao kupca i nas kao Prodavatelja, te organiziranja dostave predmeta prodaje.

  Uslugu web trgovine moguće je koristiti isključivo na teritoriju Republike Hrvatske.

 3. Ove Opće odredbe i uvjete prihvaćate elektronskim putem prilikom potvrđivanja narudžbe u web trgovini. Također savjetujemo vam da pročitate i Pravila zaštite podataka i privatnosti, kao i Pravila o kolačićima (“cookies”), budući da se i ovi dokumenti odnose na vaše korištenje web trgovine.
 4. Korisnik se slaže da će koristiti web trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem.
 5. Usluge koje vam pružamo putem web trgovine ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našoj web trgovini. Prodavatelj nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja sadržaja web trgovine i korištenja na njoj dostupnih usluga.

2. PROMJENE OPĆIH UVJETA

 1. Važećom verzijom Općih odredbi i uvjeta korištenja web trgovine uvijek se smatra ona verzija koja je objavljena na ovoj stranici. Za slučaj sporova, primjeniti će se verzija koja je bila važeća u trenutku izvršenja kupnje i s kojom ste kao korisnik izrazili svoju suglasnost u trenutku predavanja narudžbe.
 2. Ovim putem vas obavještavamo da postoji mogućnost povremene promjene Općih odredbi i uvjeta korištenja web trgovine radi usklađivanja s promjenama zakona i/ili našim poslovnim procesima. Tehnički nismo u mogućnosti svakog korisnika obavijestiti o eventualnim promjenama, stoga vam preporučamo da pročitate ovaj tekst prilikom ponovnog korištenja web trgovine kako biste se upoznali s mogućim promjenama.
 3. Prodavatelj zadržava pravo izmjene ili ukidanja (privremeno ili trajno) bilo kojih proizvoda ili usluga koje pruža, kao i promjene sadržaja u web trgovini, bez prethodnog odobrenja ili obavijesti, uz primjenu dobrih poslovnih običaja.

3. SKLAPANJE UGOVORA O KUPOPRODAJI

 1. Prilikom pregledavanja sadržaja web trgovine možete slobodno birati željene artikle i dodavati ih u košaricu. Ova radnja nije niti na koji način obvezujuća. Nakon što ste odabrali željene artikle i sigurni ste da ih želite kupiti, krećete u proces narudžbe prilikom kojeg unosite sve podatke potrebne za izvršenje narudžbe, potvrđujete svoju suglasnost sa Općim odredbama i uvjetima korištenja web trgovine , te ovisno o odabranom načinu plaćanja, izvršavate plaćanje. Radnje koje ste izvršili i potvrdili prilikom procesa predavanja narudžbe smatraju se sklapanjem ugovora o kupoprodaji i kao takve su obvezujuće.
 2. Cijene proizvoda navedene su u kunama s uključenim PDV-om i predstavljaju poziv korisnicima za kupnju robe po toj cijeni. Naručena roba isporučuje se po cijenama i uvjetima važećim na web trgovini na dan predavanja narudžbe, bez obzira na cijene i uvjete važeće na dan isporuke.
 3. Ove Opće odredbe i uvjeti čine sastavne dijelove ugovora o kupoprodaji sklopljenog putem web trgovine.
 4. Nakon predavanja vaše narudžbe korištenjem sučelja web trgovine, primiti ćete na e-mail adresu koju ste upisali u procesu narudžbe automatski generiranu potvrdu o primitku narudžbe (u daljnjem tekstu ‘Potvrda’). Potvrda o primitku narudžbe ne smatra se potvrdom sklapanja ugovora o kupoprodaji od strane prodavatelja, već je isključivo dokument kojim se potvrđuje primitak narudžbe.
 5. Zadržavamo pravo odbijanja primljene narudžbe ukoliko je zbog izvanrednih okolnosti nismo u mogućnosti izvršiti prema standardima kvalitete web trgovine. Prodavatelj nije obvezan na temelju primljene narudžbe sklopiti ugovor o kupoprodaji u slučaju kada ne može u potpunosti izvršiti obveze iz ugovora. Ugovor o kupoprodaji od strane prodavatelja smatra se sklopljenim u trenutku otpreme robe o čemu ćete biti obaviješteni posebnom e-mail porukom.
 6. Značenje riječi navedenih u ugovoru o kupoprodaji:
  Prodavatelj – trgovačko društvo Alter media d.o.o. (robna marka GoH2O), Krasica 302a, 51224 Krasica
  www.goh2o.hr – adresa web stranice trgovca internet trgovine za online prodaju
  Kupac – potrošač – sve osobe koje su nakon pretraživanja i odabira proizvoda ili usluge izvršile registraciju svojih podataka ili se privremeno prijavile te naručile proizvod ili uslugu.
  Korisnik – sve osobe koje web stranicu www.goh2o.hr koriste u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda ili dobivanja bilo kakvih informacija o nekom proizvodu.
  Korištenje www.goh2o.hr – podrazumijeva pristup web stranici www.goh2o.hr radi realizacije internet trgovine ili dobivanja informacije o proizvodima
  Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na web stranici www.goh2o.hr a koje je moguće kupiti putem internetske trgovine.
  Kupac – potrošač
  Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba.
  Kupac je pravna i fizička osoba, posjetitelj www.goh2o.hr web shopa koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju ili privremenu prijavu svojih podatka te naručila proizvod ili uslugu.
  Korištenje usluga www.goh2o.hr webshopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama, uporaba i korištenje istoga od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i /ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Prodavatelj ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.
  Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.

Akcijska prodaja
Tvrtka Alter media d.o.o. će u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje i visina popusta ili umanjenu cijenu. Tvrtka Alter media d.o.o. (www.goh2o.hr) neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

4. CIJENE PROIZVODA

 1. Sve cijene proizvoda u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama (HRK) i uključuju PDV. Cijene proizvoda su iste za sve vrste plaćanja i vidljive su na stranici proizvoda i u košarici prilikom zaključivanja narudžbe. U cijenu proizvoda nije uključen je i trošak dostave. Trošak dostave ovisi o veličini narudžbe i adresi dostave koja je navedena prilikom potvrde narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene bez prethodne obavijesti.
 2. U izvanrednim slučajevima administrativne pogreške u iskazivanju cijene proizvoda na stranicama web trgovine, nismo obvezni sklopiti ugovor o kupoprodaji po nepovoljnim uvjetima. Ako do takvog slučaja dođe, ponuditi ćemo vam da proizvod kupite po ispravnoj cijeni, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko je uplata s vaše strane prethodno izvršena.
 3. Proizvodi ostaju vlasništvo prodavatelja do primitka potpune uplate prema sklopljenom ugovoru o kupoprodaji, bez obzira da li je roba isporučena.

5. NAČINI PLAĆANJA I SIGURNOST

 1. Plaćanje putem banke (samo za narudžbe unutar Hrvatske)
  Nakon što završite narudžbu, uplatite navedeni iznos s Vašeg računa na naš račun. U pozivu na broj upišite broj narudžbe. U model plaćanja upišite “00” (nula nula). Vaša narudžba kreće u dostavu u trenutku kada vidimo uplatu na našem računu. Vaša narudžba će biti aktivna 15 dana. Ukoliko ne platite u roku 15 dana, narudžba se briše.
 2. Paypal
  Platite jednostavno i sigurno putem PayPala. Ako i nemate PayPal račun možete platiti Visa, Mastercard, Discover i American Express karticama.
 3. Plaćanje karticama
  Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava QuickPay sustav za online autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičnih kuća te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata putem kreditnih kartica obavlja se putem sustava QuickPay za autorizaciju i naplatu putem kartica u stvarnom vremenu. Na taj način omogućena je 100% sigurna kupovina kreditnim karticama u GoH2O web shopu.
  Za sigurnu ONLINE kupnju podržane su slijedeće kartice: Visa, Mastercard.
 4. Račun ćete primiti u paketu zajedno s robom ili kao posebnu pošiljku, ovisno o mjestu otpreme robe. Ukoliko vam je potreban R1 račun molimo vas da odaberete ovu opciju prilikom prolaska kroz proces narudžbe i unesete sve potrebne podatke.

6. ISPORUKA ROBE

6.1. U trenutku kad predate narudžbu na web trgovini, Prodavatelj zaprima vašu narudžbu, te ovisno o odabranom načinu plaćanja, kreće s rezervacijom robe. Tek po pripremi robe za slanje kupoprodaja se potvrđuje, a vaše se sredstvo plaćanja (odabrana kartica) tereti za naplaćeni iznos (autorizacija).

6.2. Dostava se vrši isključivo na području Republike Hrvatske. Uslugu dostave kvalitetno i brzo izvršava ugovorni partner.

6.3. Prodavatelj neće mijenjati uvjete prodaje nakon sklapanja ugovora niti odustati od isporuke robe osim u slučaju da zbog tehničke pogreške sustava za praćenje zalihe određeni proizvod koji se prikazivao kao dostupan nije zapravo dostupan. U ovom izvandrednom slučaju ćemo vas o tome pravovremeno obavijestiti putem kontakt podataka koje ste naveli prilikom predavanja narudžbe. Omogućiti ćemo vam da izaberete drugi proizvod umjesto nedostupnog proizvoda iz prvotno sklopljenog ugovora, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko je uplata s vaše strane prethodno izvršena.

6.4. Ako narudžba uključuje više proizvoda, od kojih jedan nije dostupan, o tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti, a ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni u skladu s ugovorom.

6.5. Svi proizvodi biti će zapakirani u transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom Kupca na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vidljivih vanjskih oštećenja.

7. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA I VRAĆANJE ROBE

  7.1. Imate pravo, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe ili nakon predavanja narudžbe, u slučaju da ste se predomislili prije isporuke robe.

  7.2. Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji, potrebno je dostaviti prije isteka navedenog roka pravilno popunjen primjerak Obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, zajedno s originalnim računom. Obrazac možete dostaviti u paketu zajedno s robom ili na e-mail adresu: hello@goh2o.hr.

  7.3. Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu preuzmite na ovom linku u pdf formatu. Možete ga ispuniti elektronskim putem ili fizički nakon ispisa.
  Preuzmite obrazac u pdf formatu

  7.4. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju Ugovora. Prema članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, dužni ste primljenu robu vratiti o svom trošku na adresu: Alter media d.o.o., Krasica 302a, 51224 Krasica.

  7.5. Preduvjet jednostranog raskida Ugovora jest da roba nije korištena te da se nalazi u originalnoj ambalaži uključivo s originalnim etiketama. Ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, po primitku vraćene robe izvršiti ćemo procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će vam postotak povrata novca biti isplaćen. U takvim situacijama ćemo vas kontaktirati i pokušati pronaći obostrano najprihvatljivije rješenje.

  7.6. Najkasnije u roku od 14 dana od dana kad smo zaprimili vašu obavijest o odluci raskida ugovora, uz uvjet da ste izvršili svoju obvezu povrata isporučene robe, izvršiti ćemo povrat vaše uplate koristeći isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom narudžbe.

  7.7. Nažalost nismo u mogućnosti izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat vašeg izričitog izbora vrste prijevoza, niti bilo kakve druge troškove povezane s procesom povrata. Pošiljke koje su poslane na način da zahtijevaju plaćanje prilikom pouzeća također nismo u mogućnosti primiti.

  8. REKLAMACIJE ROBE S NEDOSTATKOM

  8.1. U zaista rijetkim slučajevima kada primite robu s nedostatkom, imate pravo na prigovor ili reklamaciju robe u zakonskom roku prema Zakonu o zaštiti potrošača.

  8.2. Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, omogućujemo vam da svoje prigovore uputite na e-mail adresu hello@goh2o.hr ili putem pošte na adresu Alter media d.o.o., Krasica 302a, 51224 Krasica. Na sve zaprimljene prigovore odgovoriti ćemo u što kraćem roku, no najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora, te ćemo riješiti vaš prigovor na najpovoljniji mogući način.

  8.3. Povrat u slučaju reklamacije robe s nedostatkom se vrši na način da nakon zaprimanja prigovora, u dogovoru s vama, reklamirani proizvod vratiti o svom trošku na adresu Alter media d.o.o., Krasica 302a, 51224 Krasica

  8.4. Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda i, ukoliko je potrebno, dodatnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.

  8.5. Ukoliko se utvrdi da je reklamacija pravovaljana, o našem trošku zamijeniti ćemo robu za istovjetnu bez nedostataka ili vratiti cjelokupan iznos koji je plaćen za proizvod.

  8.6. U slučaju da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko se prigovor potrošača odbije, kupac koji je uputio prigovor snosit će trošak ponovne dostave kupljenog proizvoda na adresu kupca.

  9. PRAVA I OBVEZE INTERNET TRGOVINE

   9.1. Prodavatelj je dužan dostaviti vam prodanu stvar u vrijeme i na način kako je to navedeno u predočenim uvjetima poslovanja, nakon što izvršite narudžbu i platite kupoprodajnu cijenu sukladno članku 3.2. gore. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke robe koju prodaje na web trgovini sukladno hrvatskim pozitivnim propisima, posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

   9.2. Prodavatelj u web trgovini nudi proizvode koji su u našem isključivom vlasništvu.

   9.3. Prodavatelj je obvezan osigurati istinite informacije o ponuđenoj robi i pružiti potpune informacije o plaćanju kupoprodajne cijene i isporuci robe.

   9.4. Web trgovina može biti privremeno nedostupna ili dostupna samo u ograničenom opsegu, kao rezultat redovnog održavanja ili nadogradnje sustava, zbog tehničkih poteškoća, problema više sile ili drugih uzroka. Prodavatelj (kao i treće strane povezane s njim) nije odgovoran, bez obzira na uzrok i trajanje, za eventualnu nedostupnost web trgovine, bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija, djelomični ili potpuni prekid ili pogrešan rad i/ili tehničke probleme koji mogu dovesti do pogrešne obrade podataka te bilo kakva potraživanja ili gubitke koja iz tog proizlaze.

   9.5. Prodavatelj neće biti odgovoran za bilo kakvu nemogućnost izvršenja ili kašnjenje u izvršenju neke od obveza koje ima na temelju ovih Uvjeta ili nekog od ugovora u slučaju da je to rezultat neke radnje ili događaja koji su izvan razumne kontrole Prodavatelja, uključujući kvar javnih ili privatnih telekomunikacijskih mreža. U tom slučaju, Prodavatelj će upotrijebiti sve razumne napore da ispuni svoje obveze u najkraćem mogućem roku po prestanku takve izvanredne radnje ili događaja.

   10. PRAVA I OBVEZE VAS KUPCA

    10.1. Dužni ste platiti cijenu kupljenih proizvoda i troškova dostave, te preuzeti kupljene proizvode prilikom isporuke. Za sve reklamacije ovlašteni ste obratiti nam se, prema gore navedenim uputama.

    10.2. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe od trenutka njezinog preuzimanja, koje nastane kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode i obilježja robe.

    11. PRAVILA ZAŠTITE PODATAKA I PRIVATNOSTI

     11.1. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika web trgovine Prodavatelja, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

     11.2. Pravila zaštite podataka i privatnosti korisnika uključivo s Pravilima o kolačićima (‘cookies’) smatraju se sastavnim dijelom Općih uvjeta i odredbi korištenja web trgovine GoH2O i dostupna su na poveznici “Pravila zaštite podataka i privatnosti korisnika“.

     12. PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA I VLASNIŠTVO SADRŽAJA

      12.1. Web stranica i web trgovina GoH2O sadrže materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja, prava na tekstove, aplikacije, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk i slično, osim ako je drugačije naznačeno.

      12.2. Nije dozvoljeno mijenjati, objavljivati, prenositi, reproducirati, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično, bez izričitog pisanog pristanka Prodavatelja ili nositelja odgovarajućeg prava. Niste ovlašteni skidati, umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati ili mijenjati materijale zaštićene autorskim pravom na bilo koji način osim u svrhu svoje vlastite osobne uporabe.

      12.3. Radi izbjegavanja svake dvojbe, Prodavatelj izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja prava u odnosu na sadržaj web trgovine i web stranice, te zabranjuje korištenje sadržaja web trgovine i web stranice osim kako je to određeno ovim Općim uvjetima i kako je to eventualno dozvoljeno uputama na samoj web trgovini.

      13. KOMUNIKACIJA, PRITUŽBE i NAČIN RJEŠAVANJA SPOROVA

       13.1. U slučaju da uočite pogrešku, problem, povredu, neprihvatljiv sadržaj i slično objavljen u web trgovini ili na web stranicama Prodavatelja, možete nas kontaktirati ili uputiti pritužbu putem e-mail adrese hello@goh2o.hr Na svaki takav pisani prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana od njegovog primitka.

       13.2. Na ove Opće uvjete i sve ugovore primjenjuje se hrvatsko pravo.

       13.3. Ovim putem vas obavještavamo o svojoj dobroj volji da svaki spor riješimo mirnim putem sporazumno, kao i vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori, te korištenjem online Platforme za online rješavanje potrošačkih sporova.

       13.4. U slučaju sudskog spora, nadležan je stvarno nadležni sud u Rijeci.

        

        

        

        

       Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.
       Uspješno ste se prijavili.
       Ovaj email je već registriran.
       ico-collapse
       0
       NEDAVNO POGLEDANI PROIZVODI
       VRH
       ic-expand
       ic-cross-line-top